Od javnih preduzeća očekuje se 100 miliona KM za budžet

Bez autora
Jun 08 2011

Vlada u rebalansu ovogodišnjeg budžeta planira da uzme dodatnih 100 miliona KM od javnih preduzeća čiji je većinski vlasnik Federacija. Osim sredstava od dobiti iz sadašnjeg budžeta od 124 miliona KM, ići će i na izdavanje vlastitih vrijednosnih papira i blagajničkih zapisa. Na taj bi način bilo obezbijeđeno 90 miliona KM a blagajnički zapisi bili bi sa rokom dospijeća do godinu dana. Vlada računa i na moguću finansijsku konstrukciju od Evropske komisije koja je planirana u iznosu od 58 miliona KM. Vlada FBiH počela je juče da radi na pripremi rebalansa budžeta koji će okvirno biti na visini usvojenog budžeta za 2011, uz prestrukturisanje određenih sredstava. Na sjednici 9. marta usvojen je budžet za 2011. godinu u iznosu od 1 699 milijardi KM, što je za 100 miliona KM manje od prošlogodišnjeg budžeta.

Od javnih preduzeća očekuje se 100 miliona KM za budžetMinistar finansija Federacije BiH (FBiH) Ante Krajina izjavio je danas Srni da Vlada u rebalansu ovogodišnjeg budžeta planira da uzme dodatnih 100 miliona KM od javnih preduzeća čiji je većinski vlasnik Federacija, ne precizirajući o kojim se preduzećima radi.

Govoreći o planu za pokrivanja deficita ovogodišnjeg budžeta od 250 miliona KM, Krajina je naveo da će se, osim sredstava od dobiti iz sadašnjeg budžeta od 124 miliona KM, ići i na izdavanje vlastitih vrijednosnih papira i blagajničkih zapisa.

Na taj bi način bilo obezbijeđeno 90 miliona KM a blagajnički zapisi bili bi sa rokom dospijeća do godinu dana.

Krajina je rekao da Vlada računa i na moguću finansijsku konstrukciju od Evropske komisije koja je planirana u iznosu od 58 miliona KM.

Vlada FBiH počela je juče da radi na pripremi rebalansa budžeta koji će okvirno biti na visini usvojenog budžeta za 2011, uz prestrukturisanje određenih sredstava.

Na sjednici 9. marta usvojen je budžet za 2011. godinu u iznosu od 1 699 milijardi KM, što je za 100 miliona KM manje od prošlogodišnjeg budžeta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik